de regel config.
Deelcamper in de media

'Geen geld voor een hele kampeerauto? Ga voor een deelcamper!

Kelly Adams - Tubantia - 14-01-2019

Voor menig vakantieganger de ultieme droom: een eigen camper. Maar de financiele mogelijkheden blijken vaak niet toerijkend. Gerard Wildenborg, directeur van Henk Pen caravans en kampeerauto's in Haaksbergen presenteerde dit weekend de oplossing: de deelcamper.

De eigen expo van Henk Pen Caravans en Kampeerauto's bezocht door zo'n vijftienduizend mensen, was voor Gerard Wildenborg bij uitstek de gelegenheid om z'n noviteit te presenteren. Vijftien jaar geleden al bedacht hij het principe van de deelcamper: vier mensen kopen samen een kampeerauto en gaan er vervolgens om beurten elk jaar een paar weken mee op reis. Zo simpel het ideeklinkt, zo moeilijk bleek het in de praktijk uitvoerbaar. "Juridisch was het heel moeilijk te regelen. Want wie is de eerste eigenaar en wie is verantwoordelijk", zegt Gerard Wildenborg.

Maar de eigenaar van Henk Pen Caravans en Kampeerauto's vond uiteindelijk de oplossing in het oprichten van een Stichting Deelcamper. Er begint nu een pilot, waarin Wildenborg in eerste instantie negen deelcampers wil verkopen. "Ik zit al bijna veertig jaar in het bedrijf en hoor heel vaak dat een camper voor veel mensen te duur is", verteld hij. "je bent zo 70.000 tot 100.000 euro kwijt voor een nieuwe kampeerauto. En uit onderzoek blijkt dat mensen maximaal acht tot negen weken per jaar op vakantie gaan. De rest van het jaar staat de camper stil in de stalling. Dat is toch zonde." Kopers van een deelcamper hoeven elkaar niet te kennen, de Stichting Deelcamper brengt ze bij elkaar. Een vakantieschema is al klaar, zodat de koper precies weet wanneer hij met de camper op pad kan. "En onderling ruilen kan natuurlijk altijd".

Stalling is geregeld net als vijf jaar lang alle bijkomende kosten zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Elke eigenaar  krijgt zijn eigen topdekmatras en cassette en bril voor het toilet. Er zijn drie types camper beschikbaar, varierend in prijs van 25.000 tot 30.000 euro per deelnemer. "Na vijf jaar kopen we de camper terug en krijgt elke eigenaar minstens 5.000 euro terug". De eerste kopers hebben zich inmiddels gemeld, Wildenborg verwacht dat de eerste deelcamper over een week de weg op kan.

Het concept voor de deelcamper werd gepresenteer bij de expo van Henk Pen Caravans en Kampeerauto's

Video verslag - Tubantia - Henk Pen Expo & Deelcamper

Deelcamper.com is een gezamenlijk initiatief van stichting Deelcamper, Henk Pen Caravans en Kampeerauto's en Spitz verzekeringen

Deelcamper.com is aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie.

-->
Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan

Aanmelden
Contact

Stichting Deelcamper
Bezoekadres
Westsingel 2
7481WK
Haaksbergen

053-5722083
Info@deelcamper.com