de regel config.

Deelcamper interview in de ANWB KCK

Het interview van de fam. Vos in de ANWB KCK

"Tot nu bevalt het fantastisch!"

Henny (65) en Joke (64) Vos uit Borne over Deelcamper

Joke en Henry Vos

Fam. Vos

Delen is het nieuwe bezitten. Ook kampeerders hebben de ‘deeleconomie’ ontdekt. In dit artikel zoomen we in op Deelcamper. ‘Het is echt geweldig om je camper te delen, maar je moet wél flexibel kunnen zijn.’

“Van oudsher zijn wij die-hard kampeerders. Eerst met de tent, later met een vouwwagen en uiteindelijk met een caravan. De caravan hebben we op een gegeven moment verkocht en daarna zijn we ook verre reizen gaan maken. Naar Amerika en Canada, maar ook kortere trips naar o.a. Corsica en Sardinië. Drie jaar geleden hebben we een buscamper gekocht, een blauwe Volkswagen T4 uit 2000. Dat is natuurlijk best een basic camper, dus we maken er geen hele lange trips mee.

Dat is natuurlijk best een basic camper, dus we maken er geen hele lange trips mee. Naarmate we ouder werden, merkten we dat we behoefte kregen aan iets meer comfort. Dat is niet gek als je boven de 60 komt toch? Langzaam sloop het idee in ons hoofd om een luxere camper aan te schaffen en daarmee op reis te gaan. Maar een nieuwe camper kost al gauw €70.000.-. Een enorme investering die we niet zomaar even konden en wilden doen.

Fam. Vos is samen met drie andere koppels eigenaar van een nieuwe Adria Coral Axess camper

Joke en Henry Vos (derde stel van links) zijn samen met drie
andere koppels eigenaar van een nieuwe Adria Coral Axess 670 SL

Gloednieuwe Adria

Tegelijkertijd lazen we een artikel over Stichting Deelcamper. Op een zaterdag in september 2019 zijn we naar Henk Pen in Haaksbergen gereden, het bedrijf dat achter het idee van de Deelcamper zit. We hadden een lijstje gemaakt met de belangrijkste vragen. Die werden allemaal netjes beantwoord door een verkoper en later door Mark Mink van Stichting Deelcamper. Dat gaf meteen heel veel vertrouwen. Mark vertelde ook dat ze al drie echtparen hadden gevonden voor een deelcamper. Er zou dus nog één echtpaar aan kunnen sluiten. De camper waar we mede-eigenaar van konden worden, stond in Haaksbergen in de showroom.

Een gloednieuwe Adria Coral Axess 670 SL. We waren meteen verkocht, echt! Dit was precies wat we zochten. De enige vraag die nog openstond: vormden we een goede match met de andere drie echtparen? We zijn zelf geen rokers en willen ook geen huisdieren in de camper, dat waren voor ons belangrijke voorwaarden. Die twijfel werd meteen weggenomen door Mark, want de andere echtparen dachten er hetzelfde over.Toen wisten we zeker dat we het gingen doen. De € 27.995,- die we moesten investeren, hadden we gelukkig bij elkaar gespaard. Andere stellen hebben hun eigen caravan als deelbetaling ingeruild. Dat kon natuurlijk ook.

Heerlijke luxe

Een week later maakten we bij Henk Pen kennis met de andere stellen. Stichting Deelcamper nam tijdens die kennismaking ook het gebruikersreglement en de overeenkomst door met alle deeleigenaren. Alles werd opnieuw heel duidelijk en prettig uitgelegd. Wat mag wel en wat mag niet? Wat zijn de risico’s? Wat is wel en niet inbegrepen? Onze deelcamper werd die dag ook afgeleverd. Met de andere stellen konden we de camper nog een keer goed bekijken. Wat een heerlijk luxe camper! TV, verwarming, airco, cruise-control, fijne bedden. Zéér compleet. In september vorig jaar zijn we er voor het eerst langere tijd mee op pad geweest. 

Twee weken, een rondje door Nederland. Stichting Deelcamper stelt samen met de deelnemers een planning op. In ons geval heb je drie keer per jaar een periode van vier weken om de camper mee te nemen, maar we wilden die weken in Nederland vooral gebruiken om alles uit te proberen. Dan is het prettig als je niet te ver en te lang weg bent. We merkten al meteen dat de contacten onderling enorm goed zijn. We hebben een appgroep waarin we met elkaar communiceren. Natuurlijk zijn er zaken waar je tegenaan loopt, die zet je dan in de appgroep. Hoe werkt de boiler, hoe de verwarming? Als je daar niet uitkomt, is er meteen iemand die het wel weet.

Spaans Pyreneeën

Je zou misschien denken dat iedereen in de zomer weg wil, maar dat valt absoluut mee. Mensen gaan er ook mee op wintersport. Kijk, je moet natuurlijk wel flexibel zijn. Je kunt niet altijd de beste weken hebben, maar je kunt in alle jaargetijden in ieder geval weg. Het schema is uitgesmeerd over vijf jaar. Ben je dit jaar in juli aan de beurt, dan wordt het volgend jaar augustus en zo schuift dat door. Een eerlijk systeem. Je kunt niet spontaan weg, dat klopt. Want het schema ligt in ons geval vast. Maar we hebben ook onze buscamper nog.

Dus als we plotseling een mooi lang weekend weg willen, dan pakken we gewoon de buscamper. Een ideale oplossing. In maart gaan we waarschijnlijk naar de Spaanse Pyreneeën. Daar is het dan heerlijk weer. En in de zomer willen we met de camper naar Scandinavië, in ieder geval naar Noorwegen. Oorspronkelijk stonden voor de zomer twee weken ingedeeld, maar dat hebben we kunnen uitbreiden naar vier weken. Een ander stel gaat nu twee weken in januari. Dan merk je meteen hoe soepel de onderlinge contacten verlopen als je wilt ruilen.

Perfect idee

Over niet al te lange tijd krijgen we AOW. Dan hebben we dus alle tijd. Het is zó leuk om plannen te maken. Deelcamper is eigenlijk ook een perfect idee. Want stel dat je zelf een camper zou aanschaffen, dan ben je met de luxe die we nu hebben zeker € 90.000,- kwijt. En hoe vaak gebruik je hem, 12 weken maximaal? Dat is dan best duur als je uitrekent wat hij per week kost, want hij staat meestal stil. Nu hebben we berekend dat we ongeveer € 365,- per week kwijt zijn voor de periode dat we de camper gebruiken. De overdracht van de camper is trouwens ook goed geregeld. In principe gebeurt dit altijd op zaterdag.

Je vult dan samen een formulier in waar zaken staan als de kilometerstand en eventuele schade. Allemaal heel transparant. De camper wordt zeer compleet geleverd, eventuele extra’s worden gezamenlijk betaald door de deelnemers. Ondertussen is de camper uitgebreid met o.a. verlichting in de bergruimte, een bluetooth verbinding en nog wat kleine zaken. Henk Pen moet de aanpassingen wel goedkeuren. Stichting Deelcamper verstrekt sowieso aan elk stel twee eigen bedtoppers, een gasfles en een compleet cassettetoilet. Je neemt dus altijd een complete camper mee die ook nog eens goed onderhouden wordt. Tot nu bevalt het fantastisch!

Het interview van de fam. Vos in de ANWB KCK

Doe de Deelcamper-check en maak kans op een KCK abonnement!

Kijk of Deelcamper wat voor u is en doe de Deelcamper-check. Hiermee kunt u direct zien of we uw voorkeuren en wensen kunnen 'matchen' met Deelcamperaars die reeds in ons bestand staan. Het invullen van de Deelcamper-check verplicht u natuurlijk tot niets.

Deelcamper logo

Deelcamper.com is een gezamenlijk initiatief van stichting Deelcamper, Henk Pen Caravans en Kampeerauto's en Spitz verzekeringen

Deelcamper.com is aangesloten bij een onafhankelijke geschillencommissie.

-->
Aanmelden voor nieuwsbrief

Blijf op de hoogte en meld u aan

Aanmelden
Contact

Stichting Deelcamper
Bezoekadres
Westsingel 2
7481WK
Haaksbergen

053-5722083
Info@deelcamper.com